Menu
Inspiratie

Anale seks: ‘to do’ of taboe?

Anale seks - To do of taboe - Zin In Meer

Of je wil er helemaal niets van weten of je staat ervoor open en weet hoe intens het gevoel kan zijn om anaal gestimuleerd te worden. Het lijkt of er toch nog steeds een taboe op rust. Dat gaatje is voor velen toch voor eenrichtingsverkeer, alleen eruit en zeker niets erin. Of men heeft het idee dat het heel pijnlijk is om daar iets in te krijgen of er bij een ander naar binnen te gaan. Maar wist je dat een aanraking bij je kont als zeer intens ervaren kan worden en dat het gevoeligste plekje van een man zich zelfs in je kontgat bij je prostaat bevindt? Misschien toch maar eens ervoor openstaan. Vind jij anale seks een taboe of ga jij er gewoon helemaal voor? Tijd om het negatieve beeld van anale seks te doorbreken.

Anaal orgasme

Je anus bevat ontzettend veel zenuwuiteinden die op diverse manieren geprikkeld kunnen worden. Deze zenuwen zorgen niet direct dat je een orgasme krijgt, maar door je anus te stimuleren, vergroot je wel de kans op een orgasme of maak je je climax nog intenser. Bij mannen zal het wat makkelijker gaan, aangezien de prostaat via de anus gestimuleerd kan worden. Maar ook bij vrouwen kan stimulatie van de anus heel gevoelig zijn en als zeer intens ervaren worden. Helemaal in combinatie met het aanraken van andere erogene zones. 

Dat gevoel moet je een keer meegemaakt hebben!

Anale seksspeeltjes

Er zijn vele speeltjes op de markt die zowel je anus als andere erogene plekjes tegelijk stimuleren. Zo is er voor vrouwen een dildo voor dubbele penetratie of een dubbele vibrator. Voor mannen is er een dildo die de prostaat stimuleert of een prostaatvibrator. En dan heb je ook nog sextoys die door zowel de man als de vrouw gebruikt kunnen worden, zoals buttplugs of anaalkettingen

Er is in ieder geval voldoende keuze om je te helpen met anale seks.

Poep op de penis

Velen die zich nog niet op het gebied van anale seks hebben begeven, denken dat het vies is. Dat er misschien wel poep op de penis of vinger komt. Dat is mogelijk, ook al is die kans best klein. In het onderste gedeelte van het rectum zit weinig tot geen poep. Of je moet echt al aandrang en onrustige darmen hebben. Als dat niet het geval is, dan is het zo goed als ‘veilig’ om de anus binnen te gaan.En wil je er helemaal zeker van zijn dat het schoon is voordat je iets naar binnen laat gaan, dan zijn er speciale anaal douches.

Tips voor beginners

Als je wil gaan experimenteren met anale seks, dan is het belangrijk bepaalde dingen helder te hebben, maar ook te weten. 

Praat erover
Communicatie is de basis. Sowieso, dus ook bij anale seks. Je wil je wensen kenbaar maken, maar ook weten hoe je partner erover denkt en of één van jullie bijvoorbeeld al ervaring heeft. Overleg wat jullie fijn lijkt en of er grenzen zijn.

Ontspan!
Van nature reageert de kringspier direct als er iets tegen de sluitspier aankomt. Leer te ontspannen en niet krampachtig te doen. Wees vooral geduldig en blijf rustig bij aanrakingen. Probeer te genieten, dan zal je je minder gespannen voelen en je anus niet aanspannen. 

Neem de tijd
Om je goed te kunnen ontspannen, moet het geen vluggertje zijn. Neem de tijd voor anale seks en ook voor elkaar. Begin bijvoorbeeld met een lekkere massage  om in de stemming te komen en stimuleer de anus al een beetje. Hoe meer ontspannen en opgewonden, hoe makkelijk het gaat.

Gebruik een glijmiddel
Je anus wordt niet nat zoals een vagina. Belangrijk dus om een goed glijmiddel te gebruiken, anders kunnen er scheurtjes rondom je anus ontstaan en dat voelt niet fijn. Let op dat je verschillende soorten glijmiddel hebt en niet elke geschikt is in combinatie met het gebruik van condooms.

Hygiëne boven alles
Een infectie of ontsteking is zo opgelopen. Hygiëne is dan ook heel belangrijk. Wissel niet zomaar tussen anus en vagina en mond. De aanwezige bacteriën in je anus verspreiden zich snel en zijn schadelijk voor je vagina. Gewoon even de penis of vinger tussendoor extra wassen.

Wellicht ben je om en sta(at) je (anus) er nu voor open. En als het niets voor je is, ook prima natuurlijk. Er zijn genoeg andere manieren om aan je trekken te komen.