Menu
Inspiratie

Aftellen tot kerst was nog nooit zo spannend

Adventskalender volwassenen

Iedere dag in december tot Kerstmis een verrassing. Dat is het idee achter de adventskalender en wie houdt er niet van een beetje extra spanning in die donkere maand. Iedere dag een leuk cadeautje om de koude dagen wat warmer of zelfs heter, te maken. Laat je lekker verrassen en geniet zo ook volop van de maand december. Maar voor wat voor een adventskalender ga jij? Je kunt alle kanten op, van lekker tot spannend en van sexy tot creatief. Aftellen tot kerst was nog nooit zo leuk!

Aftellen in adventstijd

Advent is de aanlooptijd naar de kerst. Oorspronkelijk vanuit het christendom om de christenen voor te bereiden op het kerstfeest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. De advent begint officieel vier zondagen voor kerst en eindigt op 24 december. De lengte van de adventstijd kan daardoor verschillen, omdat het sowieso altijd vier zondagen omvat, maar kerst natuurlijk niet altijd op dezelfde dag valt.

De adventskalender

Het gebruik van een adventskalender gaat al even terug en is eigenlijk gewoon een hulpmiddel en een leukigheid voor voornamelijk kinderen om in de periode voor Kerstmis naar dit feest toe te leven. Beginnend bij de eerste van december om vervolgens zo 24 vakjes met verrassingen te openen. Oorspronkelijk komt de adventskalender uit Duitsland en Oostenrijk. Een kalender bevat veelal vakjes waar een lekkernij, zoals chocolade achter iedere datum gevonden wordt. Ook kun je prima zelf een adventkalender maken waarin je dan kleine cadeautjes verstopt.

Verrassingen voor volwassenen

Tegenwoordig is een adventskalender allang niet meer alleen voor kinderen. Volwassenen worden immers ook graag verwend en niet alleen met kerst, maar ook in de periode ernaar toe. En waarom ook niet? Dus laat je verrassen door de leukste varianten. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Onze favoriete adventskalenders

Erotisch prikkelende verrassingen van EasyToys

Shop nu

Luxueuze verwenproducten van Rituals

Shop nu

Mooie make-up van Maybelline New York

Shop nu

Heerlijke verzorgingsproducten van Clinique

Shop nu

Leuke nagelverzorging van
Essie

Shop nu

Biologische thee van
Thés de la Pagode

Shop nu

Extra spanning

Loopt jouw hoofd in december ook helemaal over met dingen waar je eigenlijk niet mee bezig wil zijn? Is de spanning in de donkere dagen ver te zoeken? Wat dacht je van 24 dagen met lekkere, gezellige en spannende activiteiten voor jou en je partner. Om elkaar uit te dagen, elkaar (opnieuw) te ontdekken en elkaar vooral heel geil te maken.

Download de activiteiten adventskalender van Zin In Meer.

Deel jouw activiteit met ons op Instagram met #zininmeer en/of tag @zininmeer.nl.

Wij zijn benieuwd hoe spannend jouw adventstijd wordt.