Menu
Inspiratie

Interview met de dames van Pik Business

Interview met de dames van Pik Business - Zin In Meer

Met de gedachte om seks en erotiek meer bespreekbaar te maken onder vrouwen, laten we ons graag inspireren door andere partijen die onze visie delen. Laten we elkaar prikkelen en samen taboes doorbreken!

Zo gingen we in gesprek met de dames van Pik Business. Lees hieronder het interview.

Voorstelrondje. Wie zijn jullie?

Wij zijn Roos & Marilyn. Twee basisschool vriendinnen die samen een eigen onderneming zijn begonnen. Wij zijn nu 25 en 26 jaar oud en wonen allebei samen met onze partners.

Hoe lang bestaat Pik Business en hoe zijn jullie op het idee gekomen?

In 2018 is Pik Business opgericht. We willen met ons bedrijf de homeparty wereld veroveren en veranderen! Voordat we ons bedrijf begonnen, liepen we namelijk tegen een paar dingen aan. De homeparty wereld was een beetje ouderwets en soms een tikkeltje ordinair. Er werden vaak onveilige producten voor te veel geld verkocht. Bovendien vonden we de scene niet vrouwvriendelijk genoeg voor 2018.

Vertel ons meer over jullie bedrijf en visie.

Onze visie is om vrouwvriendelijk te zijn en taboes rondom (solo)seks en seksspeeltjes te doorbreken. We vinden dat deze taboes in onze huidige samenleving al lang niet meer zouden moeten bestaan. Met Pik Business willen we seks (zowel met een partner als met jezelf) bespreekbaar maken met een knipoog. Omdat we vrouwvriendelijk zijn, hebben we ons hele assortiment seksspeeltjes zorgvuldig uitgekozen. Alle toys zijn zeer stijlvol en hebben alleen vrouwelijke kleuren. We willen duidelijk maken dat seksspeeltjes niet eng of geheim hoeven te zijn. Een vrouw moet eerst aan zichzelf denken en moet de kans pakken om haar lichaam te leren kennen. We blijven zeggen; we hebben allemaal een vagina, we kunnen er maar beter van genieten.

Interview met Pik Business - Zin In Meer

Normaal richten jullie je vooral op homeparty’s. Vertel eens meer hierover.

Tijdens de homeparty’s van Pik Business gaat het er heel anders aan toe. Het genot van de vrouw staat centraal. Tijdens de party worden er verschillende hippe en fijne seksspeeltjes gepresenteerd op een toegankelijke manier. Alle partygasten voelen zich op hun gemak en beleven een fantastische avond vol met informatie over hoe je het beste uit je (solo)seksleven kunt halen. Inmiddels verzorgen we samen met een superleuk team verschillende soorten homeparty’s door het hele land.

Wat zijn jullie toekomstdromen met Pik Business?

Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer consulenten aannemen, zodat we meer party’s kunnen geven. Het allerleukste zou natuurlijk zijn als we binnen een jaar in elke provincie een consulente hebben! Op die manier kunnen we heel veel woonkamers door heel het land vullen en meer mensen adviseren en voorzien van de leukste seksspeeltjes. Op de langere termijn hebben we nog heel veel leuke creatieve ideeën! Zo lijkt het ons bijvoorbeeld nog heel leuk om een eigen theatershow te maken en scholen te helpen met het verbeteren van voorlichting.

Merken jullie dat er nog een taboe rust op seks/erotiek en seksspeeltjes? En wat kunnen we daaraan doen?

Ja, wij merken dat daar zeker nog een taboe op heerst. Wij dachten dat het anno 2021 steeds minder werd, maar tijdens de party’s merken wij iets heel anders. Vriendinnen praten niet over seksualiteit en seksspeeltjes met elkaar totdat wij het erover beginnen. Ik weet niet of wij daar meer aan kunnen doen dan dat we nu al doen. Dit heeft natuurlijk ook te maken met opvoeding, school en vrienden. Zolang wij het op een positieve en toegankelijke manier blijven benaderen en gewoon laten weten dat het niet gek is om daar open over te zijn als je behoefte hebt om erover te praten.

Seksspeeltjes worden steeds populairder. Welke speeltjes zijn geliefd in jullie webshop en hebben jullie zelf een favoriet?

Roos is helemaal verzot op luchtdruk vibrators, zoals deze Satisfyer: https://pikbusiness.nl/product/satisfyer-curvy-3-luchtdrukvibrator/

Marilyn is meer fan van praktische vibrators gewoon puur voor de clitoris, zoals deze: https://pikbusiness.nl/product/riannes-bella-body-wand/

De speeltjes die heel geliefd zijn in onze webshop zijn uiteraard ook de Satisfyers, maar ook speeltjes die ze samen met een partner kunnen gebruiken, zoals een vibrerend ei of een cockring.

https://pikbusiness.nl/product/motion-love-balls-jivy/

https://pikbusiness.nl/product/thors-hamer/

https://pikbusiness.nl/product/love-breeze-luchtdrukvibrator/

Welk advies zouden jullie willen delen als het om seks en erotiek gaat?

Ons advies is om vooral te blijven communiceren met je partner of met de mensen om je heen. Zo kom je er bijvoorbeeld achter wat je partner fijn vindt en kun je vertellen wat jij fijn vindt en waar jij je goed bij voelt. Bespreek elkaars verlangens of dingen die je liever anders ziet. Niks is gek. Bespreek met de mensen om je heen waar je tegenaan loopt of wat je juist héél leuk vindt om te doen. Jullie kunnen zoveel leren van elkaar. Seksualiteit is niks om je voor te schamen en waar we elkaar op moeten veroordelen!

Wil je meer weten over de homeparty’s en producten van Pik Business? Neem een kijkje op www.pikbusiness.nl.