Menu
Inspiratie

Heb jij seksuele aantrekkingskracht oftewel sexappeal?

Sommige vrouwen hebben het van nature. Een sexy uitstraling en een daarbij horende aantrekkingskracht. Ze hoeven er praktisch niets voor te doen. Ze hebben een bepaalde glinstering in hun ogen, een elegante manier van bewegen of een sensuele look. Niet iedereen is van uit zichzelf gezegend met zo’n uitstraling. Niks aan te doen? Toch wel! Je kunt denken dat jij geen seksuele aantrekkingskracht hebt, maar vaak is het ook een ‘state of mind’. Geloof erin, dan straal je dat ook uit. Wil jij weten of je al een dosis seksuele aantrekkingskracht bezit of hoe je jouw sexappeal juist een boost kunt geven? Ga voor een flinke dosis sexappeal!

Wat is sexappeal?

Sexappeal of ook wel seksuele aantrekkingskracht verwijst naar het vermogen van jou om de seksuele of erotische interesse van een ander persoon op te wekken. Sexappeal heeft niet meteen wat met mooi en aantrekkelijk zijn qua uiterlijk te maken, maar heeft ook betrekking op bijvoorbeeld karaktereigenschappen, prikkels, interesses of intelligentie. De nadruk ligt echt op het seksueel aantrekkelijk zijn voor een ander in welke vorm dan ook.

De hoeveelheid sexappeal die je hebt, kan per levensfase verschillen. Er zijn momenten in je leven dat je jezelf gewoonweg niet aantrekkelijk voelt en je er niet voor openstaat om leuk gevonden te worden. Onbewust houd je dan een ander ook op afstand. Dit kan komen door een bepaalde situatie in je leven, maar ook omdat je jezelf bijvoorbeeld niet aantrekkelijk vindt. En als jij al niet vindt dat je geweldig bent, hoe moet een ander dat dan wel zo ervaren? Wil je dus sexappeal krijgen? Dan moet je eerst jezelf sexy vinden.

Heb jij een dosis sexappeal?

Het gaat er dus helemaal niet om dat je bloedmooi moet zijn om sexappeal te hebben. Het gaat erom dat je jezelf sexy voelt. Dit straal je namelijk uit en draag je vervolgens ook uit. Als je sexappeal hebt, heb je een dosis zelfvertrouwen (met mate, dus zeker niet arrogant overkomen) en staat ervoor open om aantrekkelijk gevonden te worden door een ander. Deze andere persoon kan in jou geïnteresseerd zijn om veel meer dan je uiterlijk. Zo ben je misschien heel spontaan, heb je geweldige humor, ben je heel verzorgd, maar ook de manier van hoe jij in je leven staat kan een ander aantrekken.

Wat maakt jou nou sexy voor een ander?
Er zijn wat verschillende facetten waar je hierbij naar kunt kijken.

 1. Statische aantrekkelijkheid
  Daar ben je mee geboren. Het zijn je uiterlijke kenmerken, zoals de vorm van je gezicht, je algemene lichaamsvorm en je lichamelijke kenmerken. Natuurlijk kun je je fysieke voorkomen wel veranderen middels bijvoorbeeld plastische ingrepen, maar in het algemeen kun je weinig aan fysieke aantrekkelijkheid doen.
 2. Dynamische aantrekkelijkheid
  Dit is de wijze hoe jij je beweegt. Met je lichaamstaal kun je bijvoorbeeld heel zelfverzekerd overkomen en charisma uitstralen. En ook door bijvoorbeeld je gezicht (mond, ogen) positief te benadrukken kun je seksueel aantrekkelijk gevonden worden.
 3. Omstandigheden
  Dit is de situatie waarin je je bevindt. Zo blijkt uit onderzoek dat je iemand juist leuk en aantrekkelijk vindt als diegene ook zo over jou denkt. We geven affectie graag terug. Wanneer je samen iets spannends en leuks meemaakt, schrijf je die positieve spanning toe aan de persoon met wie je dit samen beleeft. Hierdoor voel je je uiteindelijk nog meer aangetrokken tot deze persoon.
 4. Presentatie
  Dit is de manier hoe jij jezelf laat zien. Je uiterlijke kenmerken en waar je zelf ook iets aan kunt doen om meer aantrekkelijkheid uit te stralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding, haardracht, make-up, een geurtje of aan je gehele lichaam.

Geef je sexappeal een boost

Inmiddels ben je er waarschijnlijk achter of jij al over een dosis sexappeal beschikt of dat je hier nog wat in kunt veranderen. Ben jij er klaar voor om de knop om te zetten en zelfverzekerd aan de slag te gaan met jouw seksuele aantrekkingskracht? Geef jouw sexappeal een boost en weet straks moeiteloos een ander te prikkelen.

 1. Wees vol zelfvertrouwen
  Dit is toch wel het allerbelangrijkste van seksuele aantrekkingskracht. Als je zelfverzekerd bent, straal je dit uit en dat wordt als aantrekkelijk gezien. En als jij goed in je vel zit, voel jij je naar alle waarschijnlijkheid ook een stuk sexier. Ga je voor een gezonde levensstijl en uitstraling? Kleed jij je sexy en vrouwelijk? Beweeg jij je elegant? Bepaal wat bij jou ervoor zorgt dat jij zelfverzekerd bent. Weet wat je wil en laat dat merken!
 2. Neem de juiste houding aan
  Bij een goede sexappeal is je voorkomen erg belangrijk. Je non-verbale communicatie zegt veel. Met jouw houding laat je veel meer merken dan je misschien in eerste instantie zou denken. Toon je interesse? Hou je van uitdaging en spanning? Ben je gewillig of juist dominant? Of ben je toch wat mysterieus? Neem vooral een houding aan die bij jou past, want dan kom je natuurlijk over en maak je jezelf onweerstaanbaar.
 3. Ga voor oogcontact
  Een speelse blik, een glinstering in je ogen of lang aanhoudend oogcontact. Speel het spel van seksuele aantrekkingskracht door met je ogen te spreken en laat een ander zo weten dat je diegene wel ziet zitten en jij openstaat voor contact.
 4. Lach en laat lachen
  Een lach staat altijd goed en het zien van een lach bij een ander werkt heel aanstekelijk. Naast dat een lach op jouw gezicht er heel aantrekkelijk uitziet, laat je ook merken dat jij een open houding aanneemt en graag leuk gevonden wil worden.
  Daarnaast wordt het als heel sexy gezien als jij humor hebt en ook kunt lachen met een ander. Dus warm je lachspieren op en ga voor je meest sexy lach!
 5. Ga voor subtiele aanrakingen
  De juiste manier van huidcontact kan ook bijdragen aan jouw sexappeal. Een subtiele en lichte aanraking kan veel teweeg brengen. Speel dit spel uitdagend en bekijk zelf goed wat je hierin kunt en op welk moment om een ander te laten weten dat je diegene aantrekkelijk vindt.
 6. Ruik verrukkelijk
  Een heerlijk luchtje trekt de aandacht en zorgt ervoor dat je nog aantrekkelijker gevonden wordt. Van nature heb je al een bepaalde geur die ervoor kan zorgen dat een ander je aantrekkelijk vindt, de zogenaamde natuurlijke feromonen. Maar een goed luchtje benadrukt pas echt je sensuele krachten en vergroot daarmee je sexappeal.
 7. Take over control
  Er is niets aantrekkelijker dan iemand die zo nu en dan controle neemt. Hiermee wordt niet bedoeld dat je een controlfreak moet zijn. Maar de leiding nemen in een gesprek, keuzes durven te maken en duidelijke standpunten innemen, kunnen door een ander heel aantrekkelijk gevonden worden.
 8. Denk eens ‘out of the box’
  Denk niet altijd in een bepaalde richting, maar sta open voor nieuwe dingen. Zeg niet altijd meteen ‘nee’, maar bekijk zaken ook eens van een positieve kant. Zorg dat je leven leuk en uitdagend blijft en denk gerust eens ‘out of the box’ om jouw eigen sexappeal een boost te geven en daarmee juist nog sexier gevonden te worden door een ander.

Met de juiste sexappeal vinden anderen je aantrekkelijk en zullen ze nieuwsgierig naar je zijn, maar het allerbelangrijkste hierin is, dat jij nog meer zelfvertrouwen gaat krijgen. Want wat is er nou leuker dan leuk gevonden te worden door anderen om jouw uitstraling en jouw manier van doen?

Work your sex appeal en go for it!