Menu
Inspiratie

Voel je sexyer door sensueel te dansen

Sensueel dansen - Studio Nienke - Zin In Meer

Misschien ben je een ster op de dansvloer of ben je juist een houten klaas en dans je alleen veilig in je eigen huis. Het maakt niet uit hoe je danst, als je je er maar lekker bij voelt. Dansen is namelijk een hele goede manier om je sexappeal te boosten en je sensueler te bewegen en daarbij ook sexyer te voelen. Heerlijk een goed muziekje met een fijn ritme opzetten, je heupen losgooien en je helemaal laten gaan. En of je nu danst voor jezelf of voor iemand anders, het belangrijkste is dat jij je er lekker bij voelt en goed in je vel zit. Wellicht heb jij het ritmegevoel en sensuele bewegen al van nature in je zitten. Bofkont! Maar beschrijf je jezelf eerder als een lomperik die geen gevoel voor ritme heeft, zoals zovelen met jou, dan zijn er gelukkig voldoende dansstudio’s die jou op weg helpen om je heupen los te krijgen en je sensueel te laten bewegen. Boost je zelfvertrouwen, voel je sexyer en ga sensueel dansen!

Sensueel leren dansen

Zoals gezegd is dansen een hele goede manier om je sexappeal op te krikken. Diegenen die goed kunnen dansen, worden vaak beschouwd als sexy en schijnen ook goede minnaars te zijn. Maar ja, wat als je niet van die losse heupen hebt? Ook dan kun je natuurlijk wel leren om je sensueler te bewegen en met dansen je sexyer te voelen. Naast dat je er zelfverzekerder van wordt als jij je soepel beweegt, moet je jezelf het gevoel om je sexy te kunnen bewegen ook gunnen. Maak het sensueel dansen jezelf eigen en ga ervoor!

Tips om zelf sensueel te leren dansen

  1. Kom in de juiste stemming om je sensueel te gedragen door sexy kleding aan te trekken en door rustige zwoele muziek op te zetten. Die heupen komen gegarandeerd in beweging en misschien zelfs op momenten dat je het niet van jezelf had verwacht.
  2. Ga uitgebreid voor een grote spiegel staan en beweeg, dans en leef je uit tot je je sexy voelt en het zelfvertrouwen hebt jezelf in de ogen te kijken en hardop te zeggen dat je er mag zijn en dat je beweegt als een sexy lady.
  3. Bekijk dansfilmpjes op YouTube. Er zijn legio dansstudio’s online die hun dansers de lekkerste bewegingen laten zien, maar die ook tutorials delen die je gemakkelijk vanuit huis kunt volgen én doen.
  4. Oefening baart kunst, dus hoe vaker jij door het huis danst en er ook van geniet, hoe meer zelfvertrouwen jij gaat krijgen en je bewuster bent van je eigen lichaam en bewegingen.

Een sensuele dans die bij je past

Het kan natuurlijk zijn dat je wilt leren dansen van een professional. Of je nu gaat voor een klassieke dans of voor een moderne variant, er is vast bij jou in de buurt een dansstudio waar je kunt dansen. Waar we voorheen de ballroom en Latin American dansen leerden, kun je nu voor bijna iedere dans bij een dansschool terecht. En dat kan variëren van paaldansen tot salsa of van twerken tot streetdance. Het is vooral belangrijk dat als je wilt gaan dansen om je sexyer te voelen, je wel een dans uitkiest die enigszins bij je past. Je gaat waarschijnlijk al uit je comfortzone, dus dan kun je beter wel beginnen ook met een dans waar je je mee kunt identificeren. De kans van slagen is dan een stuk hoger en zo kun je er helemaal voor gaan.

Erotische dansen

Een tijdje geleden zagen we de documentaire “Strip Down, Rise Up” op Netflix. Het draait hier om een groep vrouwen die hun lichaam en leven willen terugwinnen en dat doen door te bewegen en een intens paaldansprogramma te volgen. Tevens ervaar je wat sensueel bewegen en dansen, in dit geval dan paaldansen voornamelijk, teweeg kan brengen. Neem het wel met een korreltje zout, want het is een typisch Amerikaanse documentaire, maar de basis van wat sensualiteit kan doen voor je zelfvertrouwen klopt natuurlijk wel.
Hieronder belichten we wat erotische dansen die op het moment veel voorbijkomen en die ook jou vast en zeker meer sexappeal kunnen geven.

Paaldansen

Bij paaldansen denkt menigeen meteen aan een stripclub waar schaars geklede dames rond een paal draaien. En ook al is het paaldansen zo wel ontstaan, tegenwoordig is paaldansen een ware sport en een mengvorm van dans en acrobatiek. Alle oefeningen worden uitgevoerd rondom en hangend aan een paal. Door je om de paal te bewegen, deze stevig vast te pakken, subtiel in de paal te klimmen of soepel naar beneden te glijden, heeft paaldansen zeker wat erotisch, maar vergt het ook veel kracht.

High heel dance

Door hoge hakken te dragen, beweeg je bijna automatisch sensueler. Je moet kleinere stappen zetten, je heupen gaan meer op en neer, je gaat meer rechtop lopen en je straalt meer zelfvertrouwen uit. Dus loop niet alleen wat vaker op die stiletto’s, maar dans er ook zeker eens op. Door (hoge) hakken aan te trekken, ga je sensueler dansen. Je moet in je bewegingen namelijk rekening houden met die hakken en je zal je bijna vanzelf sensueler en vrouwelijker bewegen en gedragen.

Burlesque

Burlesque dansen is een showstijl waarbij het draait om de vrouwelijkheid en het trots laten zien van je lichaam. En dat is nou net wat we willen als je aan sensueel dansen denkt. Je leert je bewegen op een vrouwelijke en sensuele manier en haalt daarmee de sexy vrouw in jezelf naar boven. Er wordt bij burlesque veel aandacht gegeven aan kleding die je extra sexy maken, zoals boa’s, sieraden, waaiers, handschoenen, maar ook kousen, lingerie en hoge hakken.

Lapdance

Bij een lapdance richt je je op één ander persoon in het bijzonder, terwijl diegene op een stoel zit en jij sensueel en verleidelijk voor diegene danst. Trek een sexy outfit aan, zet een lekker muziekje op en verleid. Je draait en beweegt voornamelijk op en rondom de schoot (‘lap’) van diegene op de stoel voor je. En het doel is om met jouw sexy moves vooral heel zelfverzekerd over te komen en diegene op de stoel (vaak je partner) het hoofd op hol te brengen.

Twerken

Bij twerken richt je je voornamelijk op het bewegen van de billen en de heupen. Deze dans doe je vooral op opzwepende muziek, zodat je goed de mogelijkheid hebt om met je bips te bewegen. Het zijn uitsluitend vrouwen die twerken. Hierbij ga je door de knieën en neem je een lagere gehurkte houding aan. Vervolgens gooi je je heupen en ‘booty’ naar achteren en schud je je billenpartij flink heen en weer en op en neer.

Striptease

Bij een striptease ontdoe je je tijdens het dansen langzaam van je kleding. Dit kan bijvoorbeeld op het ritme van de muziek. Je danst verleidelijk en sensueel en weet vol zelfvertrouwen degene voor je te teasen. Trek qua kleding verschillende laagjes aan die je steeds één voor één uit kunt trekken en dans op zwoele muziek, zodat je helemaal op kunt gaan in jouw act. Voel je vrouwelijk en sexy en verleid zoals je nog nooit eerder gedaan hebt door een ultieme striptease op te voeren.

Studio Nienke

Zelf zijn wij helemaal enthousiast over Studio Nienke. Met één van de eerste paaldansstudio’s in Nederland, heeft Nienke het paaldansen goed op de kaart gezet. Inmiddels geeft zij met haar team diverse danslessen, cursussen en party’s waar je als vrouw helemaal op kunt gaan in een dans. Van paaldansen tot twerken en van burlesque tot lapdance. Ga ook aan de slag met jouw vrouwelijke ‘moves’ in de studio of volg online de cursus ‘Women’s Flow’ waarin je leert hoe je een sensuele lapdance geeft.

Dansen maar!

Ben jij er klaar voor om je sexappeal een boost te geven? Voel je sexyer door sensueel te dansen! Wellicht ben je helemaal enthousiast over een dans die we hierboven genoemd hebben of houd je het toch liever gewoon bij de klassiekers of je eigen moves. Onthoud in ieder geval dat dansen je kan helpen om je sexy te voelen en je daarbij meer sexappeal en zelfvertrouwen krijgt. En of je nu alleen wilt beginnen of je gaat naar een dansstudio, zet die (dans)stap en dans als nooit tevoren!