Menu
Inspiratie

Geen smoesjes: Maak zin!

Het kan natuurlijk dat je echt eens een keer hoofdpijn hebt of moe bent van een hele dag werken. Maar gebruik jij het ook wel eens als smoesje om geen seks te hoeven hebben? Je bent echt niet de enige. Van “ik heb hoofdpijn” en “ik ben echt moe” tot “ik ben ongesteld” of “straks horen de kinderen ons nog”. Excuses die je soms graag wilt gebruiken en wellicht ook toepast. Maar waarom smoesjes gebruiken? Er is niks mis met een “nee, vandaag even niet schat” op de vraag of het nog gaat gebeuren. Echter, moet je soms ook niet gewoon zin maken?

Seks is soms zin maken

Het kan natuurlijk dat je gewoon geen seksliefhebber bent. Maar ben je er wel van, maar heb je niet altijd zin, dan komt dat vast omdat je alleen de negatieve dingen ervan ziet? Je hebt dan gewoon even een duwtje in de rug nodig. Want stiekem weet jij wel dat je gewoon zin moet maken en dat je daarna tevreden en uitgeput in de armen van je partner ligt uit te hijgen en blij bent dat je net toch maar weer gekomen bent.

Doorbreek de negatieve spiraal

Waarom zou je jezelf zoiets fijns als seks onthouden? Vaak is het een kwestie van meer ontspannen en niet teveel nadenken, maar gewoon doen. Heb seks! Door seks te hebben met je partner geef je elkaar weer energie en jullie relatie een heerlijke boost. Jullie voelen je allebei lekkerder en dat werkt alleen maar positief door in jullie band. Je moet je er soms alleen toe zetten. En je gaat zien dat je straks helemaal geen smoesjes meer wilt bedenken om geen seks te hebben.

Seks tegen hoofdpijn

Gebruik jij thuis regelmatig het smoesje dat je hoofdpijn hebt? Dat excuus gaat helaas niet op, want het schijnt dat een goede sekspartij een efficiëntere behandeling tegen hoofdpijn is dan medicatie. Uit een onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de migrainepatiënten die seks hadden tijdens een aanval achteraf minder pijn hadden. Dit kan komen door de vrijmaking van het pijnstillende hormoon endorfine tijdens een vrijpartij of door verandering van de bloeddruk.

De volgende keer is het dus: “Schat, ik wil seks, want ik heb hoofdpijn, dus stoot het er maar uit.”