Menu
Inspiratie

Welk aantal bedpartners is ideaal?

Ideale aantal bedpartners - Zin In Meer

De meeste van ons hebben een seksueel verleden. De een heeft wat meer uitgespookt dan de ander sinds zij seksueel actief is, maar is er nou een ideaal als het om het aantal bedpartners gaat? Ben jij meteen de ware tegengekomen en ben jij trouw aan één iemand? Misschien houd je van experimenteren en wil je je niet zomaar binden? Of laat je het allemaal maar op zijn beloop, maar word je regelmatig van de wijs gebracht door allerlei onderzoeken die steeds weer in het nieuws komen over bijvoorbeeld het gemiddeld aantal bedpartners of de ‘mindset’ van de maatschappij dat je al snel een slet bent als je met teveel personen seks hebt. Maar wat is dan het ideale aantal bedpartners?

Back in the days

Terug naar de oertijd. Toen was het de taak van de mannen om zoveel mogelijk vrouwen te bevruchten. De vrouwen lieten zich echter het liefst maar door één man bevruchten, namelijk de sterkste. Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, zei al dat in het dierenrijk de mannetjes zich graag uitsloven, maar dat de vrouwtjes beslissen en zij op die manier zelfs de evolutie aansturen. Vertalen we dit naar ons oerinstinct dan betekent dit dat als een man met veel vrouwen seks heeft, dit staat voor ‘goed’. Maar indien een vrouw veel verschillende seksuele contacten heeft, dan staat dit voor ‘slecht’.

Hoer of gewoon stoer?

In de huidige maatschappij is dit helaas nog te vaak het geval. Mannen die veel seksuele contacten hebben, worden al snel stoer gevonden. Terwijl vrouwen met dezelfde hobby en diverse bedpartners al heel snel de stempel ‘hoer’ krijgen. Waarom is dat? Of is een ‘hoer’ de vrouwelijke vorm van stoer? Vrouwen kunnen en mogen net zo goed genieten van veel seks en ook met verschillende personen. Waarom moet een vrouw hierover zwijgen en mag ze hier niet trots op zijn? Is dit een reden om een vrouw te ‘veroordelen’? Dit ligt uiteraard aan je eigen standpunt en hoe jij erin staat. En ook als je als vrouw ervoor kiest om het bij één bedpartner te houden, dan moet het niet zo zijn dat je als een preutse deerne gezien wordt. Een ander heeft immers geen idee wat jij in de slaapkamer uitvoert met die ene persoon…

Een leugentje om bestwil

Het blijft een gevoelig onderwerp, het praten over het aantal bedpartners. Met vriendinnen, maar ook binnen een relatie. Mede door de huidige maatschappij en de meningen die men snel klaar heeft staan. Er rust een soort taboe op, geen openheid voor mogelijke schaamte. Veel vrouwen, maar ook mannen, willen dan ook nog wel eens het daadwerkelijke aantal een beetje verdraaien. Wellicht iets ophogen als je naar jouw idee te weinig sekservaring hebt of juist iets verlagen als je net iets te losbandig door het leven gegaan bent.

Jouw ideaal

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon tevreden zijn met jouw aantal bedpartners. Maak je niet te druk en al helemaal niet om wat anderen wel niet van je denken of over je zeggen. Jij geniet op jouw manier en je hoeft je nergens voor te schamen. Als je het bij één sekspartner wilt houden, dan is dat aan jou. Wil jij meerdere seksuele contacten, dan is dat ook aan jou. Niemand anders gaat daarover. Onthoud dat er niks mis is met het hebben van meer of juist minder seksuele contacten dan gemiddeld. De norm is variabel en zolang jij blij bent met het aantal bedpartners, dan is het gewoon goed. Jouw ideale aantal bedpartners bepaal jij. En wat maakt het uit hoeveel bedpartners je hebt (gehad) als je maar genoeg van seks geniet.

Onze favorieten

Niet-voorgevormde beugel bh Sosha - Roze

Niet-voorgevormde beugel bh – Roze

Shop nu

Unwrap me bow - Zwart

Unwrap me bow – Zwart

Shop nu

Bustier Blondie - Rood

Bustier Blondie – Rood

Shop nu