Menu
Inspiratie

Seks je fit en blijf gezond

Seks je fit en blijf gezond

Seks hebben we om ons voort te planten of ‘just for fun’. Maar wist je dat seks ook goed is voor je gezondheid? Het is waarschijnlijk niet meteen het eerste waar je aan denkt als je het over een gezonde levensstijl hebt. Als je bezig bent met gezondheid en fit zijn, dan let je immers op je voeding, zorg je ervoor dat je genoeg beweging krijgt en daarbij ook nog eens voldoende slaap pakt. Maar ook seks kan een belangrijke factor zijn in je algehele gezondheid. Nog meer reden om aan seks te doen als jij je goed in je vel wilt voelen.

Geef je gezondheid een ‘boost’

Het hebben van seks brengt je metabolisme op gang en geeft daarbij je immuunsysteem een ‘boost’. Dat betekent trouwens niet dat je meteen ongezond bezig bent als je niet seksueel actief bent. Maar seks kan wel degelijk je gezondheid stimuleren. Er zijn tal van positieve effecten die seks kan hebben. Dat klinkt toch aantrekkelijk? Intiem van elkaar genieten en ondertussen goed bewegen en werken aan je gezondheid. Een ware win-win situatie!

10 goede redenen om seks te hebben

  1. Het ontspant en verlaagt je bloeddruk
  2. Het is goed voor je weerstand
  3. Je verbrandt er flink wat calorieën mee
  4. Het vermindert de kans op een hartaanval
  5. Je wordt er socialer, trouwer en minder bang van
  6. Het heeft een rustgevende werking en zorgt dat je makkelijker slaapt
  7. Het heeft een pijnstillende werking
  8. Je huid wordt er mooier van
  9. De kans op prostaatkanker verminderd (bij mannen)
  10. Het is een goede workout en vrouwen trainen hun bekkenbodemspieren

Een beetje beweging tussen de lakens kan dus zeker geen kwaad. Seks is goed voor je, zowel lichamelijk als mentaal.

Kom in beweging

Seks is dus voor veel meer dingen goed, dan alleen de voortplanting, de beweging en de opwinding. Het is ook fijn dat je ervan kunt gaan stralen of je de kans op ziektes ermee kunt verkleinen. Dus kom in beweging, verleid je partner en ga voor een gezonder leven samen. Zeker het proberen waard!